Singel 154 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Griepvaccinatie21

Update 18/11/2021

 

De vaccinatieronde in de kerk was succesvol en goed ontvangen. De teruggehoorde wachttijden waren hooguit 5 minuten. Rond de 600 prikken zijn gezet.  Slechts enkelen konden we niet van een vaccin voorzien. De pneumococcenvaccins zijn nog wel ruim op voorraad, maar deze zijn voor een beperkte groep beschikbaar. Als u nog een wit kaartje heeft (onze uitnodiging) kunt u alsnog langskomen voor deze vaccinatie. Dit vaccin beschermt tegen een bacteriële longontsteking en hersenvliesontsteking.

We hebben aanvullende griepvaccins bijbesteld. We krijgen die binnen vlak voor 22/12/2022. Vanaf die datum kunt u dan op woensdagmiddag zonder afspraak tussen 14 en 16 uur binnenkomen om alsnog uw prik in ontvangst te nemen. Als u al had laten weten dat u hem alsnog wenst kunt u ervan uitgaan dat we daar rekening mee houden. Zo niet: geef dat dan ZSM aan via de mail (zie onder). Sowieso bestellen we enkele vaccins extra, dus u kunt ook op de bonnefooi langskomen.

 

Update 15/11/2021

 

We verwachten dit jaar mogelijk een tekort aan vaccins, ondanks dat we maximaal hebben bijbesteld.

Indien we voor u bij deze ronde geen vaccin meer hebben, verzoeken we u uw uitnodiging bij ons in te leveren, zodat we precies weten voor wie we nog een laatste bijbestelling moeten doen. U krijgt dan een kaartje mee met de datum waarop we verwachten dat deze levering binnen zal zijn. U kunt die dag dan op de praktijk langskomen in de middag (14-16u). Als u niet in de gelegenheid bent (geweest) uw kaartje in te leveren, maar u toch ook nog een griepvaccinatie wenst kunt u ons mailen (assistente@mhamelink.nl) onder vermelding van uw naam, geboortedatum, BSN, telefoonnummer en de melding dat u alsnog de griepvaccinatie wenst. Tot onze spijt kunnen we geen garanties bieden anders dan dat we onze uiterste best voor u doen.

Als blijkt dat we deze nabestelling toch eerder mogen ontvangen zullen we dat op deze website kenbaar maken: u kunt dan ook op een eerdere woensdagmiddag langskomen voor het vaccin.

Verder wijzen we u erop dat de griepvaccinatie niet samen gegeven dient te worden met de corona-vaccinatie. Een interval van 14 dagen is daarvoor aangewezen. Leest u hiervoor ook de corona-pagina.

 

 

Leest u svp onderstaande informatie goed door.

 

 

GRIEP vaccinatie campagne 2021

 

Dit jaar vaccineren we op woensdag 17 november 2021, van 08u30 tot 12u30 , in de kerk aan de Lannoystraat 2-4.

De uitnodigingen daarvoor zullen bij u worden langsgebracht uiterlijk in de herfstvakantie. Dus als u op 31/10/2021 nog geen uitnodiging heeft ontvangen, maar meent dat u toch wel in aanmerking komt voor vaccinatie, kunt u kiezen uit de volgende opties:

1/ u stuurt een mail naar assistente@mhamelink.nl met uw naam, geboortedatum, e-mailadres en telefoonnummer, waarin u verzoekt om te zien of u recht heeft deze te krijgen. Als u geen geldige indicatie heeft kunt u alsnog gevaccineerd worden door ons, maar voor eigen rekening a € 29,50.

2/ u komt alsnog naar de priklokatie op de dag zelf en we kijken op dat moment of u hem vergoed krijgt of dat u hem op eigen kosten (€29,50) kunt krijgen. U dient dan ook meteen af te rekenen.

 

Tijden

Als het u niet schikt op de tijd die op uw kaart staat, mag u ook wat eerder of later komen, u hoeft daarvoor NIET te bellen of mailen. Als we onverhoopt een tekort aan vaccins blijken te hebben zullen we pogen alsnog die dag de voorraad aan te vullen. Blijkt dit niet te lukken, moeten we nabestellen. Daarvoor is het van belang dat we kunnen inschatten hoeveel belangstelling er (nog) is. Lever dan uw kaartje in, zodat we voor u kunnen  reserveren.

Mocht u die hele dag niet kunnen komen, stuur dan een mail zoals hierboven is aangegeven, met de opmerking: svp vaccinatie andere datum. Dat zal dan later worden, omdat we pas laat geleverd krijgen dit jaar.

Indien u (ook met hulp van bijvoorbeeld familie of een buur) niet in staat bent naar de kerk te komen voor de vaccinatie, gelieve dit aan te geven als boven, met de opmerking: graag thuis vaccinatie. Als u in Ter Reede woont, het Scheldehof of in het Bonedijkehuis dan wel Hyacinthenhuis, hoeft u niet te berichten: wij komen daar sowieso. (Behalve als u op die dag dat we komen niet thuis blijkt te zijn….)

 

PNEUMOCOCCEN vaccinatie

Dit jaar krijgen mensen uit geboortejaren 1948 tot en met 1952 tijdens de griepvaccinatie OOK de pneumococcenvaccinatie (aangeboden). Dat is een aparte injectie, maar die kunnen op dezelfde dag gegeven worden. U krijgt hiervoor een apart kaartje en in de kerk volgt u net een ander paadje. NB: we reserveren voldoende griepvaccins voor degenen uit deze groep, dus hopen daarmee te voorkomen dat u een tweede keer zou moeten komen voor de andere prik.

 

Parkeren

Aan de zuidzijde van de Paul Krugerstraat (waar de kerk vlakbij staat) is vergunninghoudersgebied. De noordzijde (kant van Leger des Heils) is vrij parkeren. Let u op bij het oversteken, gebruik liefst het zebrapad. Mocht u omwille van slechte mobiliteit toch bij de voordeur van de kerk willen komen: zorgt u dan liefst daar zo kort mogelijk te staan, zodat u anderen ook de gelegenheid biedt. Wij zullen verzoeken aan parkeerbeheer om tijdens deze vaccinatiecampagne geen boetes uit te schrijven, hoewel we geen garanties kunnen bieden.

 

Ervaring na covid-vaccinatie en verschil

De covid-vaccinatierondes verliepen naar onze ervaring zeer voortvarend: enkele honderden mensen konden in 2 rondes worden gevaccineerd. Men kwam behoorlijk op tijd, er waren eigenlijk geen noemenswaardige wachtrijen, de sfeer was ontspannen en er was voldoende ruimte om even te kunnen blijven zitten na de toediening. Er was een behoorlijke administratieve druk (invullen en nakijken van formulieren, registratie achteraf).

Voor de griep- en pneumococcenvaccinatie is net een andere (ruimere) groep mensen geselecteerd om via ons het vaccin te krijgen. Dit kan in 1 ronde. Er hoeft ook niet een kwartier gewacht te worden na de vaccinatie(s). De administratie van deze ronde beperkt zich in principe tot het verwerken van uw uitnodigingskaartje.

Actueel

08/03

Verbouwing - uitbreiding praktijkruimte

Vanaf deze week gaan we verbouwen. ...

Lees meer
24/09

De dokter is ziek

Dokter Hamelink is herstellende na ...

Lees meer
Archief