Singel 154 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Mondkapjesplicht

Per 2/11/2021 is de mondkapjesplicht in de huisartsenpraktijk terug ingevoerd.

Dat betekent dat u ook bij afspraak op de praktijk een mondkapje wordt geacht te dragen.
In het geval dat u geen mondkapje bij u heeft, kunt u er één bij de assistente kopen voor 1 euro.

 

ARCHIEF

Per 26/6/2021 is de mondkapjesplicht opgeheven.

Toch verzoeken wij u om bij klachten van de luchtwegen en/ of koorts wel het mondkapje te dragen, ter bescherming van anderen in de wachtkamer en het personeel.

Vriendelijk dank voor uw begrip.

 

ARCHIEF

Per 1 december 2020 geldt mondkapjesplicht in publieke ruimtes.

 

 

 

Verklaring voor ontheffing van de mondkapjesplicht:

Indien u aannemelijk kunt maken dat u niet in staat bent een mondkapje te dragen, bijvoorbeeld omwille van een handicap of aandoening, al dan niet zichtbaar, bent u niet verplicht een kapje te dragen.

Echter: het corona-virus laat zich door zo’n verklaring niet tegenhouden. Het is dus toch denkbaar dat bijvoorbeeld winkeliers u zonder kapje toch weigeren. Als u bijvoorbeeld wel een (plastic) kapje kunt dragen, toont u aan dat u bewust bent van het probleem en er alles aan doet binnen uw mogelijkheden om zoveel mogelijk aan verspreiding te voorkomen. Daarmee verkrijgt u ‘goodwill’ bij de omgeving en waarschijnlijk zal een handhaver daarin geen aanleiding zien u te vragen naar een verklaring.

Uw privacy is uitermate belangrijk voor uw zorgverlener. Ook bent u niet verplicht in het openbaar te koop te lopen met een briefje waarop uw diagnose staat. Dit is eventueel uw eigen keuze: een arts (ook uw eigen huisarts) mag uw diagnose op een briefje schrijven en aan u meegeven. Dit valt onder de noemer ‘dossierinzage’. Wat u met dat briefje doet is geheel uw eigen verantwoording.

Het afgeven van verklaringen valt niet binnen de door verzekeraars gedekte zorg. Het opstellen van een verklaring (het geven van een oordeel) is taak voor een keuringsarts tegen keuringstarief. Als huisarts doen wij dit NIET bij ‘eigen’ patiënten

Zie ook: Medische verklaringen

Actueel

08/03

Verbouwing - uitbreiding praktijkruimte

Vanaf deze week gaan we verbouwen. ...

Lees meer
24/09

De dokter is ziek

Dokter Hamelink is herstellende na ...

Lees meer
Archief