Singel 154 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

keuringen, algemeen

Een keuring dient een ander doel dan sec het bevorderen van de gezondheid van de patiënt.
Daartoe is een onafhankelijke beoordeling vereist.
Diverse andere keuringen kunnen we verrichten, mits we goed geïnformeerd zijn over het doel, we beschikken over de bijbehorende eisen en formulieren. Informeert u gerust naar de mogelijkheden.
Voor bepaalde keuringen is een ‘aanstelling’ nodig, om aan kwaliteitsnormen te voldoen. Zo zijn we voor de scheepvaart expliciet gecertificeerd. Voor het (ABE)-rijbewijs voldoen we eveneens aan de eisen.
Vaak is een geneeskundige verklaring nodig voor een bepaald beroep of activiteit.

WAT DOEN WE NIET ?!
Omdat het keuren en het behandelen van een patiënt een verschillende benadering vereist voeren we dus geen keuringen uit bij mensen die in de praktijk staan ingeschreven als vaste patiënt. Hierover heeft de KNMG (de beroepsgroep voor artsen) een zeer duidelijk standpunt geformuleerd. Dus hoewel instanties (gemeentes, CBR en wie ook maar) soms doen voorkomen dat zij geen bezwaar hebben tegen een keuring uitgevoerd door een behandelend arts, gaan we hier niet in mee.

Voor geïnteresseerden: praktijkdilemma KNMG

Ingeschrevenen bij onze praktijk dienen dus een andere keuringsarts te zoeken. We beschikken niet over informatie welke dokter(s) in de buurt wel of geen keuringen uitvoeren en welke soort keuringen dat betreft. Informeert u bij de dokters in de omgeving of daarbuiten.

Het uitvoeren van een vrachtwagen-rijbewijzen vereist een aanstelling. Daarvoor zijn we niet geregistreerd. In principe kunt u daarvoor bij een ARBO-dienst terecht.
Off-shore-keuringen vereisen bepaalde extra onderzoeken, waartoe we niet zijn uitgerust. Deze kunnen we niet aanbieden.

Het CBR vereist in geval sprake is van sommige aandoeningen een verslag van een medisch specialist, bijvoorbeeld een oogarts, cardioloog, neuroloog, psychiater of internist. Deze kunt u vinden via Specialistenzoeker CBR.

Actueel

26/06

VAKANTIE 2024

8 tot en met 26 juli is dokter Hame...

Lees meer
26/01

Vacature doktersassistente en vacature meewerkend (huis)arts

Momenteel zijn we op zoek naar een ...

Lees meer
Archief