Singel 154 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

LSP

De praktijk is gesloten tot 28-02-2020.
Onderstaande huisartsen nemen voor ons waar.

F. Legemate
Westerbaan 16
4386 CR Vlissingen
0118 – 760010
P.B.A. Crama
Westerbaan 16
4386 CR Vlissingen
0118 – 760006
S. van Hoek
Govert Flincklaan 51
4383 WB Vlissingen
0118 – 484040
Praktijk de Getijden 2
Koudekerkseweg 86
4382 ED Vlissingen
0118-412525

Landelijk Schakel Punt

In Nederland wordt nauwkeurig omgegaan met privacy. Dat is van groot belang, zeker in de vertrouwensrelatie met uw arts.

Met de grootst mogelijke zorg is een netwerk opgezet waarbij veruit de meeste huisartsen en apotheken zijn aangesloten. In dat netwerk geven ze aan over welke personen zij over informatie beschikken. Maar alleen op moment dat een aanvrager daar behoefte aan heeft, en alleen als die aanvrager zich als uw zorgverlener heeft gelegitimeerd en met uw uitdrukkelijke toestemming. In principe.

In geval dat u een hulpvraag heeft aan een zorgverlener moet die laatste zich vergewissen dat hij/ zij over voldoende informatie beschikt om u een gedegen advies te geven. Dat houdt in dat er geverifieerd moet worden of de informatie klopt met uw verhaal. En waar nodig moet worden bijgesteld. Ook als ‘uw gegevens’ beschikbaar zouden zijn blijft het nodig om in het gesprek zaken na te lopen. Het kan onvolledig zijn, of onjuistheden bevatten. Met andere woorden: een arts mag niet blindvaren op uw dossier waar dit van een ander afkomstig is.

Sinds de politieke beslissing om eenieder persoonlijk toestemming te vragen voor het uitwisselen van gegevens en de oneindige mogelijkheden om hierin te varieren per patient, alsmede het algemeen geringe gebruik en nut voor de (waarneem)praktijk heb ik besloten van het LSP geen gebruik te maken. Daarmee realiseren we een serieuze kostenbesparing. De keerzijde is dat we dus in het algemeen van niet-vaste-patienten niet beschikken over hun dossier. Tevens zijn onze dossiers voor derden niet zichbaar: wel zo veilig. Mocht u (of de dokter) het noodzakelijk vinden dat uw dossier voor een collega beschikbaar komt kan de dokter een uitdraai van de episodes/ dossierregels ter beschikking stellen.

Actueel

04/02

De praktijk is nu officieel geaccrediteerd!

Per 4 februari 2020 is onze huisart...

Lees meer
25/11

Afwezigheid

Eerstvolgende vakantieperiode: ...

Lees meer
Archief